|
Post by leptirica on Sept 7, 2014 20:02:03 GMT
Ponekad je teško pričati o svojim problemima sa ljudima koji vas poznaju. Misle da ste jaki i da sve podnosite bez problema, ali vrlo često to uopće nije tako... Ja sam odličan učenik. Nemam sve petice, ali sam jedan od boljih učenika u školi. Ja sebe ne vidim kao štrebera, jer ne učim stvari za ucjenu. Učim da bih ih razumjela i da bi mi kasnije u životu služile (mada, za pola njih već vidim da mi nikada više nakon srednje škole neće trebati). Trudim se pomoći kolegama iz razreda i gotovo da nema kontrolnog za koji nisam nekome pomogla. (Naravno, najviše ljudima koji sjede oko mene.) Prije i tokom kontrolnog svima sam najbolja prijateljica, heeeej nakon kontrolnog idemo na fuka i da odmorimo od škole. Jeeee. I da... Odu nakon škole na kafu. Bez mene. Ne pozovu me. A kad dođe sljedeći kontrolni obično bude, heeeej pa što nisi išla sa nama na kafu, joooj moraš ovaj put. A nakon škole oni u svojoj grupi odu, bez da me zovnu ili kažu nešto. Osjećam se izostavljenom. Znam da ćete reći da prestanem pomagati, ali meni je zaista drago pomoći... Ne znam šta da radim i kako da se uključim u društvo....
|
|
|
Post by macola on Sept 7, 2014 20:10:37 GMT
Možda neće da te uključe jer uvijek sve znaš i misliš da si najpametnija. Ja mislim da svi živimo kako hoćemo i da hoćeš da se družiš s njima našla bi načina. Osim toga, ako neće da se druže s tobom, nađi novo društvo. Dogovori se s nekim peko FB umjesto da kukaš.
|
|
|
Post by ljubica on Sept 8, 2014 11:44:36 GMT
A Macola, kako bi bilo da malo misliš i na druge, umjesto samo na sebe. Vidiš da je djevojka napisala da pomaže za vrijeme kontrolnog i da nastoji biti dobra drugarica. Oni je očito koriste što nije u redu. Leptirice, moraš odlučiti da li ti zasita želiš biti prijatelj sa ljudima koji te vide samo kada im nešto trebaš. Takvi ti prijatelji ne trebaju. Pomaži ako želiš, ali ne dozvoli ljudima da te koriste. Da bi te drugi poštovali moraš prvo početi sebe da poštuješ i budeš svjesna da zaslužuješ puno više.
|
|
|
Post by midoni on Sept 8, 2014 12:46:13 GMT
Ja ljude koji neće da se druže sa mnom ignoriram. Ko hoće hoće, ko neće neće. Leptirice nađi novo društvo!
|
|
kate
New Member
|
Post by kate on Sept 8, 2014 13:11:16 GMT
Leptirice, shvati srednju školu kao nešto kroz šta moraš proći. Ne može vječno trajati. A u međuvremenu pkušaj naći neke nove i bolje ljude za sebe.
|
|
|
Post by Admin on Sept 8, 2014 13:13:51 GMT
Molim sve učesnike diskusije da svoje sugestije napišu na civiliziran način. Sjetimo se da se svi sa svojim problemima nosimo najbolje kako znamo.
|
|
|
Post by hannah on Sept 8, 2014 13:40:07 GMT
Draga Leptirice, Samo se ne daj. Ja sam kroz život naučila da čak i kada nam se čini da nemamo izbora, da ga imamo. Evo, ja ću da ti budem prijatelj ako želiš. (I ne tražim da mi pomažeš na kontrolnom )
|
|
toni
New Member
|
Post by toni on Sept 8, 2014 13:53:44 GMT
Ba ljudi nema potrebe da se svađamo i raspravljamo. Hajmo pričati jedni sa drugima normalno!
|
|
|
Post by bubamara on Sept 11, 2014 15:46:46 GMT
Trebaš biti srečna što možeš iči u školu!!!
|
|
izzy
New Member
|
Post by izzy on Sept 22, 2014 16:06:53 GMT
Mislim da trebaš odustati od takvih prijatelja ili sa njima pričati o tome...
|
|
|
Post by carobnjak on Sept 22, 2014 16:19:05 GMT
Bori se za sebe, i odluci sta zelis. Bolje je nemati prijatelje nego imati nekoga ko te samo iskoristava.
|
|
sejo
New Member
|
Post by sejo on Oct 10, 2014 14:28:54 GMT
Moraš se boriti za svoja prava, ako ti to ne uradiš, neće niko!
|
|
|
Post by Lamija on Jan 6, 2015 16:03:44 GMT
Neka ti je sretno. Sad je raspust pa vidi ko te bude tražio da se sa njim držiš i tokom raspusta, ti se nastavi družiti i pomagati mu. Ne kažem da prestaneš pomagati onima koji je baš i nežele družiti s tobom, ali budi pažljiva u doabiru prijatelja.
|
|
|
Post by Lea on Feb 5, 2015 13:27:00 GMT
NE DAJ SE! I ne opterećuj se ljudima koji te ne zaslužuju.
|
|
Ortodoksno tolerantan
Guest
|
Post by Ortodoksno tolerantan on Mar 3, 2015 9:06:34 GMT
Eh, treba svako da fura svoj film :-)
|
|