|
Uzori
Aug 7, 2015 11:41:55 GMT
Post by Zijada on Aug 7, 2015 11:41:55 GMT
Mislim da u BiH odrasli prave neki sistem koji je upotpunosti drugaciji od ostatka svijeta. Mladi ljudi moraju i trebaju imati uzore. One starije kojima će se diviti, od kojih će učiti i koji će im biti autoriteti. Mladi danas ne bi smjeli imati takvo nešto i to je prvi elemenat gdje sistem pada. Ako imaju uzore, čast izuzecima, oni ne mogu nista dobro nauciti. Ako nemaju uzore to opet nije dobro jer nemaju od koga učiti i nema ih ko motivirati da idu naprijed. I zato mladi se vrte u nekom crnom krugu ludila koji su odrasli kreirali za sebe. Gdje je vrijeđati, omalovažavazi, lagati, krasti i nanositi stetu postalo nacin zivljenja i gdje je to postalo toliko zajedničko i toliko prirodno da oni čak niti ne vide problem u tome da nekoga uvrijede. Sve sto ne mogu riješti podvode pod sistem slobode izražavanja iako nigdje niti u jednom demokratskom sistemu uvreda ne moze biti sloboda govora i proci nekaznjeno
|
|
|
Uzori
Aug 14, 2015 13:53:56 GMT
Post by Zinaida on Aug 14, 2015 13:53:56 GMT
Mislim da nije problem u odraslima generalno ali jeste problem u medijima koji ističu i stalno izvještavaju o lošem ponašanju kriminalaca, problem je u političarima koji stalno kradu a niko im ništa ne može. Mislim da nisu svi odrasli loši ali mi se čini da oni koji su dobri su baš u manjini i ne mogu doći do izražaja.
|
|
|
Uzori
Aug 17, 2015 5:02:05 GMT
Post by Vedad on Aug 17, 2015 5:02:05 GMT
I meni se tako nekako cini da društvo i nije lose ali da jedino o cemu se prica su negativne stvari. Cak i kada i postoje pozitivne uvijek se tome mora dodati neka politicka konotacija. Umjesto da se prica o zlatu koje su kosarkasi osvojili i talentima koje imamo ovdje gdje država uopće ne ulaze u sport, nasa prva vijest o tome je da Njegos grli Musu i da je to nevjerojatno. Dvadeset godina nakon rata mi jos uvijek kao da smo zaglavljeni u tom sistemu i povlacimo svaki put jednu novu generaciju za sobom
|
|