|
Post by Žaba on Apr 20, 2015 16:24:30 GMT
Znate, mene ova tema baš interesuje. Mislim da je osnovni problem to što ne prepoznajemo vršnjačko nasilje, osim ako se radi o tuči ili nekom fizičkom obračunu. Šta je sa zadirkivanjem, vrijeđanjem, ismijavanjem, online nasiljem. Sve se to dešava pred našim očima i svi se nekako trudimo da žmirimo ili da se pravimo da se to ne dešava. Ja mislim da se svi moramo bolje uključiti u prevenciju problema ali i u akcije koje nas uče kako da postupimao kada vidimo da se dešava vršnjačko nasilje. Znate, ono, da li se treba miješati ili ne. Zvati policiju ili nekog drugog?
|
|
|
Post by Lamija on May 11, 2015 8:43:34 GMT
Definitivno treba pomoći na najbolji način na koji možemo.
|
|
|
Post by Jan on May 15, 2015 6:49:25 GMT
Da. Svi nekako zaboravimo da je i uvreda nasilje. Oni koji vrijedjaju navodno se sale. E, pa, ja ne volim takve sale! Sada je posebno aktuelno izrugivati se ljudima koji nemaju dobar mobitel. Kada smo postali ovako plitko drustvo?
|
|
|
Post by Zinaida on Jul 13, 2015 7:12:11 GMT
Zadirkivanje često prolazi kao obična šala. Ali ako vrijeđamo nekoga, želimo ga povrijediti i učiniti da postane predmetom izrugivanja onda ne mislim da je ok. Prije šale moramo znati granicu šale i kome se obraćamo.
|
|