|
Post by Aida on Dec 12, 2014 12:05:11 GMT
Prije nekoliko godina imala sam prijateljicu. Mislila sam da imam prijateljicu.
Moji roditelji nisu bili bogati kao njeni i nisu mi mogli priuštiti sve što želim. Ali izgledalo je da to ne predstavlja problem u našem prijateljstvu. Poznavali smo se od vrtića i u osnovnu smo išli zajedno. Imali smo svoje uobičajene izlaske i druženja. U prvom razredu srednje škole, ona je počela da se druži s nekim drugim ljudima koji su joj više odgovarali. Jednog dana, dok sam se pripremala za uobičajeni izlazak s njom zazvonio je telefon. Mislila sam da joj se nešto dogodilo jer me zove par minuta prije nego se trebamo naći. Međutim, ona me obavijestila da se nećemo naći i da ona izlazi s drugim društvom. Nakon toga mi je rekla da joj je pred njima veoma neugodno zbog mog siromaštva i toga što sam uvijek loše obučena. Skamenjeno sam prekinula vezu. Nakon nekoliko isplakanih dana i nevjerice krenula sam dalje.
Danas znam da to nije bilo prijateljstvo, jer prijatelje ne bismo trebali birati po bogatstvu. Danas imam novo društvo, ali više nikada ne bih mogla vjerovati u prijateljstvo kao do tada.
Aida
|
|
|
Post by Sladjana on Dec 22, 2014 10:09:40 GMT
Draga Aida, Nemoj da te obeshrabri postupak jedne vrlo plitke osobe. Vazno je da ostanes vjerna sebi, a i nemoj odustajati od prijateljstva jer postoje i dalje pravi priajtelji. Ja imam jednu najbolju prijateljicu koja ima puno vise novca nego ja, i koja me cesto casti, ali uvijek napravi to kao da ja njoj pravim uslugu. Eh, kada bih imala puno para, ja bih njoj visestruko vratila. :-)
|
|
|
Post by Milena on Jan 16, 2015 8:12:31 GMT
Draga Aida, ipak moras cijeniti to sto ti je prijateljica rekla da te ne zeli vise za prijatelja. Zamisli da ste nastavile zivjeti u lazi da ste dobre prijateljice, pa kada ti nesto vazno od nje zatreba da ti kaze da joj nisi prijatelj... Osim toga, rijetki su danas pravi prijatelji.
|
|
|
Post by Lea on Feb 5, 2015 13:44:20 GMT
Nema puno pravih prijatelja općenito u životu. Ja imam dvije dobre prijateljice i čini se da ćemo biti prijatelji zauvijek.
|
|
|
Post by hannah on Feb 5, 2015 14:08:48 GMT
Prijateljstvo je kada ti osoba koja ne ovisi o tebi, koja nema nikakvu korist od tebe - pomogne (bez da traži nešto zauzvrat)
|
|
|
Post by Boris on Mar 16, 2015 11:47:21 GMT
Vi cure komplicirate stvari. Nema bogatstva koje moze zamijeniti dobrog prijatelja. Odjeca i mobiteli su prolazni. Naravno da nam je svima drago da imamo lijepu odjecu i da pokazemo dobar mobitel, ali bih ja radije izabrao prijatelja sa kojim se razumijem, nego najnoviji mobitel i najmoderniju odjecu. I onda kazete da zene nisu sa nekim muskarcima iz finansijskog interesa.
|
|
|
Post by Jan on Mar 23, 2015 10:57:11 GMT
Da, slazem se sa Borisom.zene puno vise gledaju na materijalne stvari nego muskarci.
|
|
|
Post by Mak on Apr 2, 2015 17:28:13 GMT
to je sramota. ljudi su povrsni. nadji si prave prijatelje, sigurno ih ima i nemoj razmisljati o njoj nikad vise
|
|
|
Post by Zinaida on Apr 13, 2015 8:09:48 GMT
Pa da. Bas je odvratno takvo ponasanje! uzas
|
|
|
Post by Lamija on May 11, 2015 6:52:45 GMT
Ljudi ne mogu dugo kriti pravo lice. Uvijek je bolje znati ko ti je iskreni prijatelj, a ko ne... Neko ko nije iskreni prijatelj, moze biti samo iskreni neprijatelj.
|
|
|
Post by Alma on Jun 22, 2015 8:15:35 GMT
Prijateljstvo bi trebalo da opstane i kada nema novaca i kada ih ima.
|
|