sejo
New Member
|
Post by sejo on Oct 13, 2014 13:04:42 GMT
Ono što meni nikako nije jasno je zbog čega se dešava nasilje… Ja sam nekako uvijek mislio da ljudi treba i mogu da se dogovore o svemu. Dobro, znam da sam malo naivan, ali mi nisu jasne ove tuče u školama, napadi i otimanja. Ja nisam bio ni svjedok nasilja ni žrtva, a pogotovo nisam bio počinitelj. Meni je to glupo. Pa, pobogu, zašto niko ne razmišlja da smo svi osobe koje imaju svoje porodice i koje su nekome drage. Ja kada upoznajem nove ljude najviše volim saznati da li imaju brata ili sestru. A moram priznati da su mi oni koji ih imaju draži jer sam ja jedinac, a tako bih volio imati nekoga sa kim bih mogao pričati neobavezno u kući, svaki dan. Nikada mi se nasilje nije sviđalo. Ne vidim mu svrhu. Samoodbrana je ok, ali zašto bi nas iko uopće napao na prvom mjestu. Mislim da svi moramo više učiniti na smanjenju nasilja. Razgovarajmo!
|
|
|
Post by pjesma on Oct 13, 2014 13:48:57 GMT
Uh, baš je dobro rečeno. Ali kada bi svi ovako razmišljali ne bismo imali ni ratove... I onda odrasli kažu kako mladi ne valjaju a zaboravljaju da su nas oni odgojili i da nam oni ostavljaju društvo u kojem se rat podržava a mir osporava.
|
|
|
Post by ljubicica on Oct 30, 2014 14:22:56 GMT
Stoj ti malo hej! Trebaš misliti na sebe! Ohladi glavu i pitaj srce svoje! Pitaj srce za svoga mamu i tatu! Nisu te sigurno učili tome, A istina je očigledna Svi ljudi su isti Isti u dubini srca i duše, zato Ljubi sebe i bližnjega svoga i Upitaj srce svoje i stop nasilju više !!!
|
|
|
Post by Gosca on Dec 9, 2014 9:27:40 GMT
Eeeej pa ova je tema do sada najveselija. Supeeer. :-)
|
|
|
Post by Sladjana on Dec 22, 2014 10:16:01 GMT
Hahaha, bas tako i treba. ;-)
|
|
|
Post by Asim on Dec 26, 2014 15:15:23 GMT
Super prostor za priču. Napisao sam sada na Blogu Nenasilje priču o svom iskustvu iz škole. Možda može poslužiti kao primjer kako svi trebaju biti uključeni u spriječavanje nasilja i nastavnici i učenici. Međusobno pričati kako bi svima bilo bolje pa čak i onima koji vrše nasilje.
Pozdrav Asim
|
|
|
Post by Lamija on Jan 6, 2015 15:59:27 GMT
Da, trebamo svi puno više pričati i jedni drugima pomagati.
|
|
|
Post by Milena on Jan 16, 2015 8:15:53 GMT
Sejo, nemoj se naljutiti, ali ti baš živiš u svijetu iluzija... Kakvi crni razlozi, kakva pitanja. Ljudi vode ratove otkako znaju za sebe a ti se pitaš otkud nasilje....
|
|
|
Post by ljubica on Feb 5, 2015 13:55:20 GMT
Joooj sad tek vidim pjesmu od ljubicice. bas je dobra. Meni se ucinilo da neko ima slican nik kao ja i gle, ono neki genijalac. :-)
|
|
|
Post by bubamara on Feb 13, 2015 10:54:32 GMT
nasilje služi da se neko probije kroz život na važnu poziciju
|
|
toni
New Member
|
Post by toni on Feb 13, 2015 11:01:17 GMT
ma treba biti pozitiva u životu pa će i život biti pozitiva prema tebi/meni/nama
|
|
Ortodoksno tolerantan
Guest
|
Post by Ortodoksno tolerantan on Mar 3, 2015 9:09:36 GMT
Ja uvijek kazem, treba nauciti neku borilacku vjestinu iskljucivo za samoodbranu. Kada bismo svi znali neku, svi bi dva puta razmislili prije napada.
|
|
|
Post by Mandarina on Mar 10, 2015 9:40:02 GMT
Borilacke vjestine bi nam svima bile korisne, a i sigurno bi bilo manje nasilja.
|
|
sm
New Member
|
Post by sm on Mar 22, 2015 18:26:16 GMT
Smatram da su najslabiji ljudi oni koji se služe nasiljem. Lahko je udariti nekoga ili ga uvrijediti, ali hajde, faco, budi jak(a) pa uputi lijepu riječ nekome. Nasilje je izazvano različitim faktorima, ali niti jedan taj faktor nije toliko velik da se ugrozi nečije zdravlje, ili ne daj Bože, život. Zato je veoma bitno da svi zajedno radimo na edukaciji o ovom problemu.
|
|
|
Post by Lovac on Apr 6, 2015 9:17:17 GMT
Ja sam namjerno izabrao ime lovac. Ljudima je nasilje u krvi. Nije nam svojstveno da mislimo o posljedicama nasilja. Nazalost!
|
|