|
Post by cookoolaadaa on Sept 7, 2014 20:06:13 GMT
Ja sam maloprije pročitala priču koju je napisala leptirica. Ja sam također odličan učenik, ali imam super raju. U razredu smo svi povezani kao jedno. Ako bježimo sa časova, svi bježe, ako radimo kontrolni pomažemo jedni drugome koliko možemo i niko nije izostavljen kada idemo na kafu. Moja poruka svima: štreberi potrudite se da se manje izolujete, a neštreberi prihvatite nas štrebere.
|
|
|
Post by midoni on Sept 8, 2014 12:49:39 GMT
Hahaha. Baš si me nasmijala. Ja sam već mislio da si neštreberka. Super je imati tako dobar razred. Kod nas uvijek ima neko ko neće da bježi. Ja bih takve kažnjavao zbog nekolegijalnosti.
|
|
kate
New Member
|
Post by kate on Sept 8, 2014 13:04:19 GMT
Meni srednja škola uopšte nije zakon. Jedva čekam da je završim i da odem što dalje od okoline koja više voli da smišlja svoju istinu nego da sasluša pravu. Srećom nema još puno. Prijatelje iz razreda ne mogu nazvati prijateljima! Svega njih dvoje troje su ok. Ostali su svi sebični i donose sudove o vama bez da vas znaju. Ja sam dijete iz miješanog braka i čini mi se da nigdje ne pripadam. Ni maminim ni tatinim...
|
|
toni
New Member
|
Post by toni on Sept 8, 2014 13:52:03 GMT
Treba biti pozitivan! Svako zlo za neko dobro. Ovo nas sve definiše kao ljude. Valjda ćemo postati dobri ljudi u životu.
|
|
igrac
New Member
|
Post by igrac on Sept 8, 2014 14:01:36 GMT
Ma ne može se vazda ni pozitivno razmišljati. Nekad se previše problema nakupi i ne vidimo izlaz iz situacije. Kad nemaš jarane koji su na tvoj strani džaba ti i brdo para.
|
|
izzy
New Member
|
Post by izzy on Sept 22, 2014 16:12:33 GMT
Malo truda nam svima treba. Svi uglavnom vidimo sebe kao ispravne, a druge kao loše. Mislim da se svi trebamo potruditi i mižemo mnogo toga nabolje promijeniti.
|
|
|
Post by carobnjak on Sept 22, 2014 16:16:08 GMT
Hm... Ja da mogu da biram ja bih po zanimanju bio carobnjak i unistio sve sto nije dobro u ovome svijetu. Ali cinjenica je da se svi moramo malo vise potruditi da nam bude bolje.
|
|
sm
New Member
|
Post by sm on Nov 23, 2014 22:24:43 GMT
cookoolaadaa Da li si se zapitala da li je tvoj pristup možda pogrešan? Zašto se niste dogovorili pa da zajedno vježbate matematiku, fiziku ili bilo koji drugi predmet? Možda biste tada bili "bolja raja"? Šta misliš o tome?
|
|
|
Post by Gosca on Dec 9, 2014 9:26:05 GMT
Cokolada jeste napisala da su jedno, pa vjerovatno to znaci i da jedni drugima pomazu. Ali, istini za volju, malo je razreda kao ovaj koji opisuje cokolada.
|
|
|
Post by Milena on Jan 16, 2015 8:07:43 GMT
Srednja skola uopste nije zakon. Svi se takmice ko ce imati vise lajkova, i ko ce skuplji mobitel imati. Ako nemate para nemate ni drustvo...
|
|
|
Post by Lea on Feb 5, 2015 13:42:56 GMT
Nisam baš ljubitelj srednje škole, ali nije ni loše. Mislim da je bolje ići u školu nego na posao. :-)
|
|
|
Post by Mandarina on Mar 10, 2015 9:41:50 GMT
Bogme ja baš volim "štrebere". Većina ih je itekako spremna pomoći. Meni škola ide malo slabije ali imam par prijateljica koje mi puno pomažu.
|
|
|
Post by Jan on Mar 23, 2015 10:55:20 GMT
Treba razlikovati dolicne ucenike od tzv strebera. odlicni ucenici uce da bi im to znanje koristilo i da bi ostvarili uspjeh. streberi uce iskljucivo zbog uspjeha.
|
|
|
Post by Lovac on Apr 6, 2015 9:18:18 GMT
Vala jeste. Mada ja jedva cekam da upisem fakultet.
|
|
sm
New Member
|
Post by sm on Apr 10, 2015 22:50:40 GMT
Svakog učenika koji je s vama treba da poštujete, naravno do onog momenta kada i sam sebe počne nepoštovati. Ružno je ulaziti u raspravu o tome da li ne neko tek onako odličan učenik ili klasični štreber. Uživajmo u učeničkim danima!
|
|