|
Post by skoljka on Oct 13, 2014 15:29:30 GMT
apsolutno mislim da osjećanja uvijek treba skrivati od većine ljudi. naravno, postoji vrlo mali broj ljudi kojima smijemo pokazati da smo slabi, ali oni ne ulaze u ovu kategoriju, i osim toga, radi se o vrlo, vrlo, vrlo malom broju ljudi. nikad nisam mogla shvatiti ljude koji nadugačko i naširoko raspredaju o svojim osjećanjima pred ljudima koji im nisu ni B od bliski. ali, valjda svako živi svoj život na način koji mu odgovara. eh, ja sam naučila da pokazivanje osjećanja nije ok i da vas može dovesti samo u slabiju poziciju u odnisu na druge. zato, ja držim jezik za zubima, slušam ukoliko se meni neko ovjeri, a o sebi, privatnom životu ili porodici malo pričam. ako mene pitate nasilje se dešava zato što jači prepoznaju slabije i onda ih napadaju. eh, ja neću da budem slaba.
|
|
izzy
New Member
|
Post by izzy on Oct 13, 2014 16:42:19 GMT
Mislim da ne treba biti tako radikalan i da nije rješenje da ne pokazujemo osjećaje. Osjećanja nas čine ljudima. Naravno, ne treba zaustavljati strance po ulici i pričati im o našim osjećanjima, ali treba biti iskren.
|
|
sm
New Member
|
Post by sm on Nov 23, 2014 22:29:05 GMT
Osjećanja ni u kojem slučaju ne treba sakrivati jer to može biti pogubno. skoljka Čak i kad bi imala jednu osobu kojoj bi nešto mogla reći onda to moraš uraditi. Na kraju krajeva, uvijek imaš pedagoga u školi, nastavnika/profesora ili neku drugu stručnu osobu koja zna čuvati tajne, a možda je ne poznaješ toliko dobro.
|
|
|
Post by Gosca on Dec 9, 2014 9:23:50 GMT
Ponekad je dobro sakriti osjećanja, jer bi bilo smiješno da idemo i svima govorimo kako se osjećamo. Ali svi moramo imati onu jednu osobu kojoj možemo reći sve. A za početak možeš početi pisati dnevnik. :-)
|
|
|
Post by Maja on Dec 12, 2014 11:20:34 GMT
Osjećanja treba sakriti od bilo koga. Svoja mišljenja i razmišljanja. Ne postoji niko toliko blizak i sa tolikim povjerenjem kome trebate to ispričati jer u konačnici kada vrijeme prodje i odnosi se promijene sve to dobije sasvim drugi ton. Ukoliko su situacija teška svakako se može tražiti stručna pomoć ali i to veoma pažljivo jer i tu ima svakavih ljudi kojima etika baš nije najbliža
|
|
|
Post by Sladjana on Dec 22, 2014 10:10:55 GMT
Nikako ne treba kriti osjecanja jer nam to moze nastetiti.
|
|
|
Post by Lamija on Jan 6, 2015 16:07:15 GMT
Ponekad ipak treba skriti prava osjecanja.
|
|
|
Post by Lea on Feb 5, 2015 13:28:15 GMT
To zasvisi...Ne treba baš sve svaki put skrivati.
|
|
|
Post by bubamara on Feb 13, 2015 10:52:23 GMT
ponekad treba al nekad i ne treba jer ljudi neće znati kako da nam pomognu. sko sam ljuta na muža kako on to da zna ako ja mu ne kazem?
|
|
|
Post by Boris on Mar 16, 2015 11:54:24 GMT
Ja predlažem da svi počnu trenirati karate.
|
|
|
Post by Heftarica on Mar 30, 2015 8:51:50 GMT
Ponekad možda i treba sakriti kako se osjećamo. Mislim da ne trebaju baš svi znati da imam loš dan, da sam loše raspoložena ili da imam problem. Ali prava osjećanja, dileme, probleme i ostalo treba otkriti pravim prijateljima. Naravno da nije lako odrediti ko je pravi prijatelj, ali na osnovu nekg unutrašnjeg osjećaja mislim da možemo znati.
|
|
|
Post by ladyGaga on Apr 2, 2015 17:31:05 GMT
Treba izraziti sve stavove koje smatras vaznim za svoj zivot, ali ne treba sva privatna osjecanja dijeliti. Mozda samo sa najboljom prijateljicom, sestrom ili u konacnici, ako to nije neki problem gdje ti treba pomoc nego samo nesto sto te tisti napisi u dnevnik
|
|
sm
New Member
|
Post by sm on Apr 10, 2015 22:53:32 GMT
Slažem se s kolegom/icom "Heftarica". Ne moramo uvijek ljude oko sebe opterećavati našim svakodnevnim problemima, ali to ne znači da nikada nećemo ništa podijeliti s drugima.
|
|
|
Post by Nataša on Apr 13, 2015 8:21:32 GMT
Ma naravno. Nećemo sad prilaziti ljudima u tramvaju i govoriti o svojim problemima, ali treba imati prijatelje za takve stvari.
|
|
|
Post by Lovac on May 18, 2015 8:37:16 GMT
ma dajte ljudi, kakvo crno pokazivanje osjećanja!!!
|
|